2019-07-08 07:00Pressmeddelande

PRI Handel och Hantverksdata slår samman verksamheterna

Hantverksdata, nordens ledande aktör av affärssystem till hantverksbranscherna och PRI Handel, störst på elektronisk handel inom byggbranschen slår samman sina verksamheter per 1 juli 2019 och kan därmed erbjuda en ännu bredare kompetens inom detta område.

PRI Handel vänder sig idag i första hand till detaljhandelsorganisationer på den skandinaviska byggmarknaden. PRI Handel driver och implementerar elektronisk handel med en spetskompetens till dessa organisationer (kedjor). PRI Handel är idag marknadsledande på elektronisk handel inom byggbranschen i Sverige, med mer än 1000 anslutna företag till konceptet och har bl. a blivit specialister på genomfakturering.

”Vi har under åren blivit mer och mer imponerade av det sätt som PRI Handel byggt upp sin verksamhet, sitt system och sitt sätt att hantera sina kunder. I och med sammanslagningen kommer Hantverksdata att få tillgång till PRI Handels mångåriga EDI-kompetens, något som kommer att göra koncernen ännu starkare i sitt erbjudande att digitalisera de olika hantverksbranscherna runt om i Norden. Vår tro är att antalet elektroniska meddelanden kommer att öka över tid i hantverksbranscherna. PRI Handels verksamhet kommer att fortsätta på det framgångsrika sätt som den bedrivs idag, fast med tillgång till Hantverksdatas alla resurser. Vi är också glada att tidigare ägaren även valt att vara delägare i Hantverksdata, vilket borgar för en stabil succession, säger Mikael Viotti, VD på Hantverksdata.”

”Vi är mycket glada över att göra den här affären med Hantverksdata och att få bli en del av och bidra till den resan som Hantverksdata är ute på. Att göra den här affären med Hantverksdata känns som ett naturligt nästa steg för oss då vi som grundat PRI Handel nu närmar oss pension. Vår tro är att Hantverksdata, med sina resurser och kunnande, kan bidra till att förbättra vårt erbjudande ytterligare till våra kunder så de kan få ännu bättre service av oss, säger Tord Ivarsson, en av grundarna till PRI Handel.”


För ytterligare information, kontakta:

Mikael Viotti, VD Hantverksdata: 070-389 00 93, mikael.viotti@hantverksdata.se
Gina Fangréus, Kontorschef PRI Handel: 0730-32 30 38, gina.fangreus@prihandel.com


Om Hantverksdata
Hantverksdata har mer än 45 års erfarenhet av att marknadsföra affärssystem till de olika hantverksbranscherna. I dag har Hantverksdata över 140 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och omsätter ca 260 MSEK.  Hantverksdata är en ledande leverantör av affärssystem för service- och entreprenadföretag. Totalt har Hantverksdata drygt 5 000 kunder och runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Läs mer på https://www.hantverksdata.se

Om PRI Handel
PRI Handel och PRI Outsourcing (dotterbolag till PRI Handel) vänder sig i första hand till detaljhandelsorganisationer på den skandinaviska byggmarknaden. PRI Handel är idag marknadsledande på elektronisk handel inom byggbranschen i Sverige, med mer än 1000 anslutna företag till konceptet och har bl. a blivit specialister på det vi kallar genomfakturering. Bland våra kunder återfinns ett flertal ledande kedjor som t ex Beijer Byggmaterial, Bolist, Golvkedjan, Happy Homes Sverige, Optimera, Woody Bygghandel, XL-BYGG och några större koncerner som AB Karl Hedin Bygghandel, Bygma, Derome och Nordströmsgruppen. Utöver dessa har vi mer än 350 leverantörer till byggbranschen som kunder. Våra kunder finns idag i Sverige, Norge och Danmark. PRI Handel har kontor i Växjö och Göteborg. Läs mer på https://www.prihandel.com

 

Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 140 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 5 000 företag som kunder med runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 24 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata