2023-11-02 12:30Pressmeddelande

Mikael Viotti med Hantverksdata finalist i EY Entrepreneur Of The Year

Mikael Viotti är koncernchef på HVD Group.Mikael Viotti är koncernchef på HVD Group.

Hantverksdata är en av de slutgiltiga tio finalisterna till utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year 2023 för region Stockholm. Vinnaren tar sig sedan till den nationella finalen.

- Det är ett stort erkännande att få den här nomineringen, säger Mikael Viotti, koncernchef för HVD Group, där Hantverksdata ingår.

Hantverksdata är marknadsledande i Norden med sina webbaserade moduluppbyggda system för entreprenad och service. Det är mycket tack vare senaste årens entreprenöriella framgångar, organiska tillväxt och satsningen på rätt företagsförvärv som finalistplatsen kunde säkras.  

- Det är givetvis ett stort erkännande att få den här nomineringen. Vi har växt stort senaste åren, och har nu nått en ARR på drygt 500 MSEK. Den här nomineringen bevisar bara att vi är på rätt väg med vår vision om att bli den ledande ERP-plattformen i Europa för hantverkare, säger Mikael Viotti, koncernchef för HVD Group.

EY Entrepreneur Of The Year är en av världens största och mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen arrangeras i ca 60 länder och, detta år, för 28:e gången. Efter närmare 500 nomineringar från hela landet, och därefter djupintervjuer med entreprenörerna har tio finalister per region utsetts. Därefter väntar en nationell final för att kora den som får representera Sverige i finalen i Monte Carlo.

- Att gå till den nationella finalen skulle givetvis vara en bonus. Vi är stolta över den här nomineringen, det visar bara att vi är på rätt väg och att vi kan jämföra oss med de allra bästa, säger Mikael Viotti.

I varje region utses vinnarna av en extern och oberoende jury som består av nyckelpersoner inom det regionala näringslivet samt entreprenörer som tidigare vunnit utmärkelsen. Juryn granskar de tio finalisterna utifrån fyra olika kriterier; inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt.

Förutom huvudpriset delas följande priser ut; Entrepreneurial Winning Women, Young Entrepreneurship Of The Year, Best International Growth. Samtliga vinnare går sedan vidare till den nationella finalen i Stockholms stadshus den 1 februari 2023.

Läs mer: www.eoy.se


Om Hantverksdata

Hantverksdata koncernen, HVD Group, har över 270 anställda, omsätter drygt 500 MSEK och har över 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata koncernen har företag i både Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Företaget är marknadsledande i Norden med sina webbaserade moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 10 000 kunder och cirka 100 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare. Läs mer: https://www.hantverksdata.se/


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata
Mikael Viotti
CEO HVD Group
Mikael Viotti
HVD Group