2016-12-09 11:20Pressmeddelande

Hantverksdata och Lexicon utbildar hantverksbranscherna

null

Från och med våren 2017 så erbjuder Hantverksdata ett bredare urval av utbildningar i samarbete med Lexicon. Med en anpassad kompetensutbildning blir du en effektivare användare av ekonomi- och affärssystem som t ex Entré, det branschutvecklade affärssystemet från Hantverksdata.Hantverksdata och Lexicons gemensamma utbud innebär ett antal kurser där hantverksföretag kan förkovra sig inom områden som projektledning och lönehantering. ”Vi på Hantverksdata är vana att utbilda för

Från och med våren 2017 så erbjuder Hantverksdata ett bredare urval av utbildningar i samarbete med Lexicon. Med en anpassad kompetensutbildning blir du en effektivare användare av ekonomi- och affärssystem som t ex Entré, det branschutvecklade affärssystemet från Hantverksdata.

Hantverksdata och Lexicons gemensamma utbud innebär ett antal kurser där hantverksföretag kan förkovra sig inom områden som projektledning och lönehantering.

”Vi på Hantverksdata är vana att utbilda företag i våra system och tillhörande processer. Med kurserna från Lexicon är vi övertygade om att hantverksföretagen ges en möjlighet att fördjupa sig inom områden som inte bara underlättar nyttjande av våra system utan även utvecklar deras respektive företag, säger Mikael Viotti, VD på Hantverksdata.

”Kent Bjuhr på Lexicon säger; Lexicon har arbetat med att utveckla hantverksföretag i över 20 år och har stor förståelse för de utmaningar som både små och stora verksamheter har. Hittills har vi hjälpt över 2 000 personer att bli bättre i sina roller som företagsledare, arbetsledare, administratörer eller montörer. Lexicon erbjuder en rikstäckande organisation och ett heltäckande utbud för att skapa trevligare och effektivare arbetsplatser.” 

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag.

Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna.

Idag är vi drygt 90 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system.

Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss.

Sammanlagt har vi ca 4000 företag som kunder med runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 16 000 användare.

Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 100 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 4 000 företag som kunder med runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 19 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata
Agnetha Gustafsson
Marknad
Agnetha Gustafsson