2019-03-25 14:07Pressmeddelande

Hantverksdata och EY inleder samarbete

Hantverksdata, nordens ledande aktör av affärssystem till hantverksbranscherna har inlett ett samarbete med EY, marknadsledande gällande revisions- och redovisningstjänster till små och stora företag. Genom våra integrerade system erbjuder vi dig som kund ett modernt affärssystem med digital hantering som möter hantverksbranschens krav och som besparar tid åt dig som kund.
På den svenska marknaden är EY en av få byråer som kan betecknas som en fullservicebyrå. EY har under många år via sitt stora nätverk av kontor runt om i landet erbjudit moderna redovisningstjänster till allt från små till stora företag i tillägg till övriga tjänster inom revision, skatt och transaktioner. Under de senaste åren har efterfrågan att anpassa redovisningssystem efter kundernas verksamheter ökat. Genom samarbetet mellan EY och Hantverksdata är det nu möjligt att möta hantverksbranschens höga samt tydliga krav på orderhanteringssystem.
 
Vi kan genom vårt samarbete erbjuda en lösning som är helt digitaliserad och molnbaserad samtidigt som den är tidsbesparande för dig som kund. Hantverksdatas system för det lilla hantverksföretaget, Entré Office, är ett webbaserat system utvecklat till hantverkare. I Entré Office hanterar du den dagliga administrationen. Systemet innehåller branschlösningar för de flesta hantverksbranscher t ex El, VVS, Måleri, Glas, Plåt, Ventilation och Bygg. I EY Access hanterar du fakturering, inbetalningar, leverantörsfakturor, bokföring och lön. Du kan antingen välja att göra allt själv eller att låta någon av EY:s auktoriserade redovisningskonsulter hjälpa dig med det ditt företag behöver. De branschunika lösningarna har du på ett och samma ställe; arbetsorder, faktureringsunderlag, tidsregistrering, projekthantering, egenkontroller, dokumenthantering och uppdaterade prislistor från de ledande leverantörerna. 
 
”Det känns otroligt kul och stimulerande att kunna erbjuda våra kunder ytterligare kompetens och digitalt flöde för att underlätta och förenkla det administrativa arbetet. Tillsammans med EY får vi en komplett tjänst, säger Lars Johansson, produktansvarig för Entré Office, Hantverksdata.”
 
”Vi på EY brinner för att kunna hjälpa entreprenörer att växa och skapa välmående företag som bidrar till vårt samhälle. Vi vet hur betungande administrationen är för framförallt hantverkare och därför är det extra kul att kunna erbjuda en lösning som gör att hantverkaren kan fokusera på sin kärnverksamhet, säger Charlie Alhbin, affärsutvecklare, EY.”
 
För ytterligare information, kontakta:
Lars Johansson, ansvarig Entré Office, Hantverksdata
Charlie Ahlbin, affärsutvecklare, EY
 

 
Om Hantverksdata
Hantverksdata har mer än 45 års erfarenhet av att marknadsföra affärssystem till de olika hantverksbranscherna. I dag har Hantverksdata över 140 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och omsätter ca 260 MSEK.  Hantverksdata är en ledande leverantör av affärssystem för service- och entreprenadföretag. Totalt har Hantverksdata drygt 5 000 kunder och runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Läs mer på https://www.hantverksdata.se
Om EY 
EY är världsledande inom revision, redovisning, skatt, transaktioner och affärsrådgivning. Våra tjänster och insikter hjälper till att skapa förtroende och hållbar tillväxt på finansmarknader och i ekonomier världen över. För att hålla våra löften till våra intressenter utvecklar vi ledare och medarbetare som arbetar i team över gränserna. Vi vill att allt vi gör ska bidra till att affärsvärlden och arbetslivet fungerar bättre – för våra medarbetare, våra kunder och de samhällen vi verkar i. EY refererar till den globala organisationen samt kan avse en eller flera medlemsföretag i Ernst & Young Global Limited. Varje medlemsföretag utgör en egen juridisk person. http://www.ey.com/se
 
 


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi över 140 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 5 000 företag som kunder med runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 25 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata