2015-12-17 10:17Pressmeddelande

Hantverksdata har tecknat avtal med Lexmark

null

Att hantera fakturor elektroniskt är en självklarhet för många idag. Mindre pappershantering ger ett effektivare kontor. I november 2015 tecknade Hantverksdata avtal med Lexmark (f.d. ReadSoft) för tjänsten ReadSoft Online.Efter årsskiftet släpper vi den nya tjänsten för egen skanning av leverantörsfakturor, Entré Skanning. Lexmarks molntjänst och kopplingen till vårt affärssystem Entré gör det nu enklare för våra kunder inom entreprenad- och servicebranschen att spara tid och

Att hantera fakturor elektroniskt är en självklarhet för många idag. Mindre pappershantering ger ett effektivare kontor. I november 2015 tecknade Hantverksdata avtal med Lexmark (f.d. ReadSoft) för tjänsten ReadSoft Online.

Efter årsskiftet släpper vi den nya tjänsten för egen skanning av leverantörsfakturor, Entré Skanning. Lexmarks molntjänst och kopplingen till vårt affärssystem Entré gör det nu enklare för våra kunder inom entreprenad- och servicebranschen att spara tid och pengar för hantering av inkommande leverantörsfakturor.

Entré Skanning
Tjänsten fungerar smidigt genom att du skannar in dina leverantörsfakturor från pappret in på din lokala skanner. Bilderna mejlas upp i molnet och tolkas med alla reskontrauppgifter. Fakturorna läses sedan in i Entré med reskontrauppgifter och en bild på fakturan. Du kan även be dina leverantörer att mejla fakturorna direkt till tjänsten i molnet.

Du förbättrar produktiviteten, effektiviteten och din kontroll över verksamheten.

En av våra kunder, Elias Syd har nyligen kommit igång med Entré Skanning och säger så här;

”Vi hade genomgång i ett par timmar sedan var vi igång, det fungerar mycket bra. Tidigare skannade vi våra leverantörsfakturor manuellt och tänk vad mycket papper man slipper arkivera. In i Entré via Readsoft är mycket smidigt. Vi håller nu på att meddela ut till fler av våra leverantörer, vilken mejladress de ska skicka fakturorna på och fler kommer nu den vägen. Nu har vi alla fakturor i systemet om vi vill ta ut något historiskt. Attesterna fungerar smidigt, inga pappersfakturor som ska runt i organisationen, mycket snabbare hantering, framförallt för oss, som sitter på 6 olika orter. Det var värt att vänta på Entré Skanning, jag rekommenderar det verkligen även om vi bara varit igång en kort tid”, säger Peggy Sandqvist på Elias Syd AB.

På Hantverksdata är vi också nöjda med systemet;

”Vi har under en tid letat efter ett bra system som underlättar för våra kunder, som vill på ett lätt sätt, skanna sina leverantörsfakturor till vårt affärssystem Entré. Readsoft Online motsvarade våra behov gällande enkelhet för underhåll, installation och handhavande för alla våra kunder som använder affärssystemet Entré.”, säger Anders Sörbom, försäljningschef på Hantverksdata.

För mer info & frågor kontakta:

forsaljning@hantverksdata.se

08-473 70 00

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag.

Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna.

Idag är vi drygt 80 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system.

Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss.

Sammanlagt har vi ca 3 500 företag som kunder med runt 15 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 11 000 användare.

Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 100 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 4 000 företag som kunder med runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 19 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata
Agnetha Gustafsson
Marknad
Agnetha Gustafsson