2018-11-29 08:29Pressmeddelande

Hantverksdata fortsätter att digitalisera hantverksbranscherna – utlägg- och traktamentsredovisning

Hantverksdata & CompanyexpenseHantverksdata & Companyexpense

                    

Samarbete med Companyexpense automatiserar reseräkningar och digitaliserar kvitton. En ledande tjänst för digital utläggshantering. Partneravtalet utökar Hantverksdatas mobila tjänst för hantverkare med utläggs- och traktamentsredovisning.

Genom denna tjänst finns hela reseräkningen samlad på ett ställe. Papperskvitton fotograferas och analyseras automatiskt i appen, så att användaren inte behöver fylla i kontering, datum, belopp, moms, valuta och betalsätt.
Lösningen förenklar genom artificiell intelligens som känner igen användarens beteenden och föreslår hur användaren bör rapportera. Funktionen kommer att integreras i Hantverksdatas molnbaserade lösningar. Över tid blir det en enhetlig känsla för användaren så hantverkaren på ett enkelt och smidigt sätt i fält både kan sköta sin tids- och materialhantering samtidigt som de hanterar sin utläggshantering.

- ” Vi är övertygade om att vi med denna lösning både kommer kunna erbjuda en användarvänlig och funktionsrik lösning. Men också effektivisera och förenkla vardagen för våra hantverkskunder. Att hantera sina utlägg och kvitton är mycket tidskrävande. Våra beräkningar pekar mot att besparingen kan vara så hög som t ex 1 mkr/år för företag med 100 anställda. I Companyexpense har vi den perfekta partnern kring utläggshantering. Deras lösning ligger verkligen i framkant, säger Mikael Viotti, vd Hantverksdata.”

- "Samarbetet med Hantverksdata är ett utmärkt exempel på hur flexibel vår plattform är och vi är glada att ha Hantverksdata som Partner. Vi ser mycket fram emot att hjälpa hantverkare i Norden med sin digitaliseringsprocess genom att automatisera hantering av kvitton och reseräkningar."

För ytterligare information, kontakta:
Anders Persson, Försäljningschef Hantverksdata, 070-568 01 70
anders.persson@hantverksdata.se       
Simon Haglund, Nordic Partner Manager, Companyexpense, 070-876 2755 simon.haglund@companyexpense.se        

Om Hantverksdata
Hantverksdata har mer än 45 års erfarenhet av att marknadsföra affärssystem till de olika hantverksbranscherna. I dag har Hantverksdata över 130 anställda i Sverige, Finland, Norge och Danmark, och omsätter ca 240 MSEK.  Hantverksdata är en ledande leverantör av affärssystem för service- och entreprenadföretag. Totalt har Hantverksdata drygt 5 000 kunder och runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Läs mer på www.hantverksdata.se

Om Companyexpense Svenska AB
Companyexpense utvecklar tjänster som tar bort onödig administration för företagens anställda och sparar tid och pengar för ekonomiavdelningen. Det gör vi genom att helt digitalisera flödet från uppkomst av utgift (representation, tjänsteresor mm) till att kostnaden är bokförd och medarbetaren får sina utlägg betalda. Enkelt för den enskilde medarbetaren, snabbt för ekonomiavdelningen och säkert för redovisningsbyråer och programvaruleverantörer. Companyexpense är ett dotterbolag till Findity AB som tillhandahåller den ledande plattformen för digitala kvitton. Läs mer på www.companyexpense.se


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 130 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi drygt 5 000 företag som kunder med runt 50 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi omkring 23 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata