2022-02-28 12:45Pressmeddelande

Hantverksdata får InExchange miljöpris

Hantverksdata får InExchange miljöpris för 2021. Hantverksdata representerades vid prisutdelningen av Fredrik Silfwerplatz (i mitten) och Caroline Gentzel och InExchange av Leo Agetoft. 
Foto: INEXCHANGEHantverksdata får InExchange miljöpris för 2021. Hantverksdata representerades vid prisutdelningen av Fredrik Silfwerplatz (i mitten) och Caroline Gentzel och InExchange av Leo Agetoft. Foto: INEXCHANGE

Hantverksdata har en omfattande miljöpolicy som utvidgas kontinuerligt. Policyn vittnar om hur engagerat företaget är på det här området. Nu har man dessutom fått ett nytt bevis på den saken. Hantverksdata är mottagare av InExchange miljöpris för 2021.

Miljöpriset från fintechföretaget InExchange i Skövde är en årlig utmärkelse som delas ut för att uppmärksamma goda insatser för miljön och för ett mer hållbart samhälle. Priset har existerat sedan 2014 och nu har 2021 års vinnare inte bara korats utan även uppvaktats med diplom och blommor.

Årets ceremoni hölls på Hantverksdatas kontor i Danderyd, norr om Stockholm. Priset togs emot av Fredrik Silfwerplatz, vd och Caroline Gentzel, marknadschef och delades ut av Leo Agetoft, chef för partnersidan inom säljavdelningen på InExchange.

– Det känns roligt att få den här uppskattningen för vårt miljöarbete. Miljöperspektivet är enormt viktigt. Det är inte bara ett externt krav utan även ett internt. Vi vill vara i framkant. Att värna om miljön är något som kännetecknar ett modernt och fräscht företag. Vi vill gärna vara med och bidra, säger Fredrik Silfwerplatz.

Hantverksdata utvecklar och säljer administrativa programvaror för hantverksbranschen. I deras affärssystem ingår möjligheten att skicka elektroniska fakturor via InExchange. Den behändiga lösningen har företaget med stor framgång fått sina kunder att använda sig av. Förra året skickade Hantverksdatas kunder mer än en halv miljon e-fakturor genom InExchange. Förstå vilket gigantiskt pappersberg det hade blivit. Mängder med träd har sparats och färre transporter har sluppit göras.

Partnersamarbetet mellan Hantverksdata och InExchange sträcker sig tillbaka ända till 2010. Med stor metodik och rejäl uthållighet har man påvisat fördelarna med att skicka elektroniska fakturor och successivt fått sina kunder att anamma ett faktureringssätt med många positiva effekter. Varav miljövinsten således är en.

– Vi och Hantverksdata delar samma värderingar. Under alla år vi jobbat tillsammans har miljöarbetet alltid varit ett viktigt inslag. Det är en samsyn som förenar oss och som haft stor betydelse för vårt långvariga partnerskap. Beslutsamheten Hantverksdata äger gällande miljön gör dem till välförtjänt mottagare av vårt pris, säger Anders Jonsson, vd på InExchange. 

Här är motiveringen till att Hantverksdata får InExchange miljöpris för 2021:

“Hantverksdata äger styrkan att efterleva en omfattande miljöpolicy. I det arbetet ingår målet att minska förbrukningen av papper. I mer än ett decennium har Hantverksdata fått kund efter kund att skicka e-faktura vilket inneburit en växande digital volym och viktiga gärningar för miljön. InExchange Miljöpris för 2021 går till Hantverksdata som bevis på att ett hållbart partnerskap även främjar ett hållbart samhälle.”

Tidigare mottagare av InExchange miljöpris:

2014 (2 utdelningar): Maskinfirma Glaj, Skövde, Swedol, Stockholm, 2015: Svevia, Solna, 2016: Unident, Falkenberg, 2017: Stena Recycling, Göteborg, 2018: Varbergs kommun, 2019: Språkservice, Malmö, 2020: Newsec, Stockholm.


Om Hantverksdata

Hantverksdata är ett helägt dotterbolag till Hantverksdata Norden AB, koncernen med över 200 anställda och 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata koncernen har företag i både Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Företaget är marknadsledande i Norden med sina webbaserade moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 10 000 kunder och cirka 90 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare. Läs mer https://www.hantverksdata.se/


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata