2016-02-25 11:57Pressmeddelande

En projektredovisning i realtid avgjorde när ESSING AB valde affärssystemet Entré

null

ESSING AB är en koncern som expanderar. En koncern som idag består av AB Täby Rör, Rörcompaniet AB och US Rörteknik AB. Tillsammans är dom specialister inom Värme och Sanitet samt en del av Comfortkedjan. Comfortkedjan består av 130 entreprenörer och delägare varav majoriteten använder sig av affärssystemet Entré. Det som avgjorde bytet av affärssystem var främst behovet av en projektredovisning som i realtid avser registrerade timmar och möjligheten att digitalisera hela orde

ESSING AB är en koncern som expanderar. En koncern som idag består av AB Täby Rör, Rörcompaniet AB och US Rörteknik AB. Tillsammans är dom specialister inom Värme och Sanitet samt en del av Comfortkedjan. Comfortkedjan består av 130 entreprenörer och delägare varav majoriteten använder sig av affärssystemet Entré.

Det som avgjorde bytet av affärssystem var främst behovet av en projektredovisning som i realtid avser registrerade timmar och möjligheten att digitalisera hela orderflödet. Med en digital orderhantering i bärbara enheter, tidsregistrering på web och direkt inläsning av EDI-fakturor minskar ESSING AB sitt manuella arbete och får en smidigare administration.


”Nu när vi byter affärssystem ser vi det som en nystart med nya förenklade rutiner.
Vi har höga krav gällande möjlighet att skapa snabba och tillförlitliga rapporter från dotterbolag till koncernbolag. Jag och hela organisationen förväntar oss att vi kommer bli mycket mer tids och kostnadseffektiva eftersom detta byte även innebär ett rejält kliv in i den digitala världen” säger Ingemar Essebro, ESSING AB

Att bidra till utveckling i en expansionsfas är för oss på Hantverksdata alltid spännande.
Vi ser fram emot att samarbeta med en viktig aktör inom VVS branschen.

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag.

Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna.

Idag är vi drygt 80 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system.

Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss.

Sammanlagt har vi ca 3 500 företag som kunder med runt 15 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 10 000 användare.

Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 100 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 4 000 företag som kunder med runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 19 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata
Agnetha Gustafsson
Marknad
Agnetha Gustafsson