2021-04-07 11:09Pressmeddelande

EA System och Hantverksdata ingår strategiskt samarbete

Carl-Fredrik Ahnsberg, VD på EA System. Carl-Fredrik Ahnsberg, VD på EA System.

EA System och Hantverksdata har ingått ett samarbete där de tillsammans ska erbjuda hantverksbolag det bästa av två världar genom integration mellan verksamhetssystem och affärssystem.

Hantverksdata är marknadsledare inom verksamhetssystem och EA System en av Sveriges ledande partner för affärssystem från Visma.

Med detta samarbete vill Hantverksdata öka satsningen inom sitt huvudområde att utveckla affärssystem för hantverksbranscherna, samtidigt som EA System förstärker sin ERP-tjänst genom att tillhandahålla integration med affärssystem. Parallellt med detta ingår företagen ett partnerskap för att förbättra marknadserbjudandet till hantverkare och entreprenörer i de nordiska länderna.

- Det här samarbetet är väldigt spännande för branschen, och för kunden innebär det bättre och mer anpassade funktioner samt täta integrationer mellan ett kraftfullt, bransch-specialiserat och välrenommerat affärssystem, säger Carl-Fredrik Ahnsberg, VD på EA System.

- Vi ser en tydlig trend bland hantverksföretag när det gäller integrering av olika typer av ERP-lösningar. Det var länge sedan hantverkare övergav papper och penna, digitaliseringsresan är i full gång men långt ifrån avslutad. Många bolag har redan idag ett flertal system för att genomföra sin verksamhet, vi vill erbjuda dessa de bästa förutsättningarna till effektivare processer, och där spelar goda integrationsmöjligheter en viktig roll, säger Joakim Lisinski, CSO på Hantverksdata AB.

- Båda företagen vill stärka sin marknadsposition och vara först i utvecklingen för att ge ännu bättre tjänster till kunden och med tanke på framtidens utmaningar är vi väldigt glada över det här strategiska samarbetet, avslutar Ahnsberg och Lisinski.

 

EA System är en del av koncernen ØkonomiBistand AS, och bildar tillsammans en av Visma Softwares största partners i Norden med över 300 miljoner i omsättning. EA System har varit verksam på den svenska marknaden i snart 10 år och har konsulter med erfarenhet av Vismas affärssystem som sträcker sig ännu längre tillbaka. EA System är Specialister på att leverera, vidareutveckla och förvalta Visma system och har genom åren skapat ett antal specifika branschlösningar tillsammans med partners och Visma.


Om Hantverksdata

Hantverksdata AB är ett helägt dotterbolag till Hantverksdata Norden AB, ett företag med 180 anställda och 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata har företag i både Sverige, Finland, Norge och Danmark. Företaget är marknadsledande inom el-, VVS-, målnings- och glasindustrin med sina moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 8 000 kunder och cirka 80 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata