2015-12-03 14:23Pressmeddelande

Alla siffror i samma system - en optimal lösning för Betongborrargruppen

null

En tillväxtfas och höga krav gällande rapportering av artiklar skapade behovet att söka efter ett komplett affärssystem. Ett scenario som vi på Hantverksdata ser som väldigt positivt, att jobba med en tydlig kravställare.Betongborrargruppen finns i Stockholm, Kungsör (västra Mälardalen) och Uppsala. Verksamma sedan 1997 och nu 160st anställda. Med sina 19 år i branschen har de hunnit skaffa sig en hög kompetens inom rivning, håltagning, asbestsanering mm. Kunderna är de flesta

En tillväxtfas och höga krav gällande rapportering av artiklar skapade behovet att söka efter ett komplett affärssystem. Ett scenario som vi på Hantverksdata ser som väldigt positivt, att jobba med en tydlig kravställare.

Betongborrargruppen finns i Stockholm, Kungsör (västra Mälardalen) och Uppsala. Verksamma sedan 1997 och nu 160st anställda. Med sina 19 år i branschen har de hunnit skaffa sig en hög kompetens inom rivning, håltagning, asbestsanering mm. Kunderna är de flesta byggföretag, från stora entreprenader till mindre uppdrag.

”Det var svårt att hitta ett system som klarar av denna typ av speciallösningar. Betongborrargruppen har sedan maj 2015 letat efter en leverantör som kan hålla måttet.” säger Betongborrargruppens ekonomichef, Calle Brogren

Det utökade behovet av ett nytt affärssystem har växt med företaget och idag är arbetsmiljön med flera olika system splittrad. Den vardagliga administrationen blir ineffektiv. En trygghet kring företagets siffror är väldigt viktigt.

”Det behövs ett ordentligt grundsystem som kan hantera allt i samma system och framförallt har en kärna med prismotor och rapportering av artiklar, Entré systemet är ett av få system som kan hantera rapportering av artiklar på den här nivån som krävs inom byggbranschen.” säger Calle Brogren

Förutom grundsystemet Entré så kommer även den mobila arbetsordern Entré Portal att användas av drygt 80 % av de anställda. En webblösning, där rapporter i form av material och tid skickas direkt från den aktuella arbetsplatsen, en flexibel modul ute i fält.
Då allt är integrerat i grundsystemet Entré så skapas väldigt tydliga fakturaunderlag, vilket också är mycket viktigt i byggbranschen generellt.

”Kontakten med Hantverksdata har varit mycket positiv. Johan, Peter & Anders har på ett mycket professionellt sätt tagit fram kreativa lösningar som resulterat i en affär.”säger Calle Brogren

”Betongborragruppen är en stark aktör inom, en för oss, ny utvecklande bransch. Vi ser förutsättningar för ett mångårigt framtida samarbete, både marknadsmässigt och funktionsmässigt.” säger Peter Myrman, Försäljning, Hantverksdata

Pressrelease som PDF>>

För mer info:
Peter Myrman, Försäljning
E-post: peter.myrman@hantverksdata.se
Tel: 08-473 70 00

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag.

Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna.

Idag är vi drygt 80 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge.

Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system.

Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss.

Sammanlagt har vi ca 3 500 företag som kunder med runt 20 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 11 000 användare.

Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Om Hantverksdata

Hantverksdata har grunden i ett av Sveriges äldsta dataföretag. Vi har utvecklat affärssystem sedan 70-talet. Redan från början riktade vi in oss på att utveckla systemen för de olika entreprenad- och servicebranscherna. Idag är vi omkring 100 anställda med bolag i fyra av våra nordiska länder - Sverige, Finland, Danmark och Norge. Vi är marknadsledande inom el-, VVS- måleri- och glasbranschen med våra moduluppbyggda system. Dessutom expanderar vi kraftigt inom övriga service- och entreprenadbranscher som bygg, larm, golv, plåt & vent, kyla och hiss. Sammanlagt har vi ca 4 000 företag som kunder med runt 35 000 användare inom de olika branscherna. Bara i vårt mobila system Entré Portal har vi drygt 19 000 användare. Vårt mål är att underlätta hantverkarens arbete och vardag med våra tjänster och programvaror.


Kontaktpersoner

Caroline Gentzel
Marknadschef
Caroline Gentzel
Hantverksdata
Agnetha Gustafsson
Marknad
Agnetha Gustafsson