2021-09-30 08:29Nyheter

- Med hög träffsäkerhet i prognoserna, ligger vi före våra konkurrenter

COBAB har bland annat nischat in sig på badhus.COBAB har bland annat nischat in sig på badhus.

Med Trackeds molntjänst hittade Christer Olsson på COBAB ett system som äntligen höll måttet. Efter att ha testat andra system var valet till slut självklart.
- Det är det bästa systemet helt enkelt. Vill man ha full koll så måste man ha Tracked, så är det bara.

Christer Olsson har varit VD sedan 2009, och har använt Tracked i närmare 4 år.

- Vi var väldigt tidiga med Tracked, några av de första användarna. Vi hade testat andra system, men detta var användarvänligt och övergripande. Vi visste vad vi ville ha. Ingen annan höll måttet.

En vital del i att arbetet med Tracked varit bra, är att alla kollegor och medarbetare snabbt kunde lära sig systemet, och börja arbeta i det smidigt.

- Det jag har märkt är att alla har fått ett större intresse för att hålla koll på ekonomin. De är mer delaktiga och intresserade. De ute på våra arbetsplatser följer sina projekt och vi i linjen följer mer övergripande. Det är en stor fördel för mig som VD, och en trygghet.

Christer Olsson ser stora fördelar med att jobba med Trackeds system.

- Det är absolut en konkurrensfördel. Prognoserna har ju väldigt hög träffsäkerhet, så vi åker sällan på oförutsedda händelser. På så sätt ligger vi steget före, kanske till skillnad mot våra konkurrenter.

COBAB omsätter ca 900 miljoner och växer varje år. De ser sig som traditionella byggmästare med både mindre projekt på 10 miljoner i budget till större med halvmiljarden. COBAB har nischat in sig på badhus som kräver en speciell typ av teknik.

Uppköpet från Hantverksdata ser Christer Olsson enbart positivt på.

- Per och Sven är väldigt bra att jobba tillsammans med. Sen är det är klart att det kan vara lite osäkert att bara vara två man. Så med Hantverksdata i ryggen kan nog Tracked växa till sig än mer.

 


Om Hantverksdata

Hantverksdata är ett helägt dotterbolag till Hantverksdata Norden AB, koncernen med över 200 anställda och 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata koncernen har företag i både Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Företaget är marknadsledande i Norden med sina webbaserade moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 10 000 kunder och cirka 90 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare. Läs mer https://www.hantverksdata.se/


Kontaktpersoner

David Alehed
Marknad
David Alehed