2022-06-03 11:39Nyheter

- Hantverksdatas system förenklar livet för alla hantverkare

– Vi är ett företag byggt av hantverkare, för hantverkare, säger säljchefen Jeanette Borg.– Vi är ett företag byggt av hantverkare, för hantverkare, säger säljchefen Jeanette Borg.

Det börjar med ett enkelt tryck för att öppna Hantverksdatas app – och fortsätter med att man som hantverkare får hjälp med egentligen allt. Planering, fakturering, arbetsrapporter, inköp och logistik… Hantverksdata lämnar inte en enda detalj åt slumpen.

– Vi är ett företag byggt av hantverkare, för hantverkare, säger säljchefen Jeanette Borg.

Vissa systemleverantörer specialiserar sig på fakturering andra med schemaläggning. Hantverksdata löper linan ut och hanterar alla dessa ärenden och dessutom ett antal till.

Deras molnbaserade system Entré Office innehåller nämligen unika branschlösningar för de flesta hantverksbranscher och allting finns dessutom samlat i en enda enkel app. Som offerter, materialhantering, resursplanering, arbetsorder, tidsregistrering, egenkontroller, dokumenthantering och uppdaterade prislistor från ledande leverantörer – bland annat.

– Det är ett genialiskt upplägg som förenklar livet för alla hantverkare, ett system man inte vill vara utan, så jag rekommenderar alla att åtminstone beställa en testperiod och utvärdera vårt affärssystem mot hur man jobbar idag. Vi bokar in en kort demo och hjälper naturligtvis till med allt vi kan, och sedan är man i gång. Och kunden har förstås 30 dagars öppet köp, så det finns inget att förlora, säger Jeanette Borg.

Hon vet att papper och penna kommer att vara ett minne blott, liksom tidsödande och tråkigt skrivbordsarbete. Så det är både bra för miljön och för den som vill spara tid, för med några dagliga knapptryck på mobilen kommer timrapporterna stämma och kunderna få rätt fakturor skickade till sig.

– Med Entré Office, som lämpar sig för företag från 1 till 20 anställda, har vi gjort dem mobila hela vägen. Man har kontoret med sig på fickan, var man än är, och kommer veta i förväg vad man ska göra på ett jobb och kan steg för steg sedan checka av allting, fortsätter Jeanette Borg.

Hur fungerar appen?
– Den som är ansvarig har planerat upp jobbet, vilket gör att man kommer förberedd ut till kunden. Man dokumenterar enkelt och redogör för hur allting gått i appen. Dessutom kan den ansvariga planera inköpen med Klarpris innan jobbet, så man behöver inte åka iväg och hämta material som man exempelvis missat att ta med. Med vårt verktyg missar man inget. Det är en otrolig konkurrensfördel och en fin känsla att lämna hos slutkunden.

Med fokus enbart på hantverkarbranschen har Hantverksdata alltid legat i framkant kring vad som efterfrågas, vilket ofta är mer tid. Mer tid för återhämtning, för familjen eller för att hämta in mer jobb.

– Vi är ett stort och välmående bolag. Dessutom har många medarbetare hos oss nära anknytning till hantverksbranschen. Till Hantverksdata går man om man vill handla av personer som vet vad de gör. Det är vårt kundlöfte, säger Jeanette Borg och fortsätter:

– Och även om det är en prisvärd produkt så är den fortfarande klart bäst. Vår vision är att man som kund aldrig ska behöva byta leverantör, utan man kan enkelt växa med oss. Man går då bara upp en nivå och väljer nästa system, från Entré Office till Entré.

Och priset, menar Jeanette Borg, är en konkurrensfördel.

– Det är kaffepengar egentligen, pengar som man tar igen på ditt första bokade jobb. Och har man folk som bara ska tidsregistrera och inte orderhantera så stannar det på 443 kronor i månaden… Så med Hantverksdata blir det mycket enklare att sjösätta sin dröm och starta något eget, för vi löser ju själva kontorsdelen, säger Jeanette Borg.

– Jag hade ju ett kundmöte med två härliga målarkillar i Stockholm. 20 gubbar i firman. De satt ju bara och gapade. Kostar det inte mer än så här, tar det inte längre tid än så här? Och en annan kund räknade ut att han sparade två veckors arbete på ett år. Så har man till exempel en liten snickerifirma, den tiden man normalt lägger på administrering kommer lätt kunna halveras.

Ekonomi och administration känns också som något många annars tar på kvällar och helger, eller till och med något som ens partner sköter. Men du menar att Entré Office nästan är en livsförändrande lösning?

– Det är det. Vi blir ett av hantverkarnas viktigaste verktyg. För tiden de sparar, lugnet de känner och stressen de slipper… Jag pratar ju med en del företagare och ibland ringer någons fru eller man och tackar för att livet är annorlunda nu, att stressen släppt och att de kan andas igen. Och att få det kvittot är fantastiskt! Man är trygg med Hantverksdata. Man mår helt enkelt bra med oss.


Om Hantverksdata

Hantverksdata koncernen, HVD Group, har över 230 anställda, omsätter närmare 400 MSEK och har 50 års erfarenhet inom entreprenad- och serviceindustrin. Hantverksdata koncernen har företag i både Sverige, Finland, Norge, Danmark och Tyskland. Företaget är marknadsledande i Norden med sina webbaserade moduluppbyggda system. Totalt har Hantverksdata cirka 10 000 kunder och cirka 100 000 användare inom de olika branscherna. Hantverksdatas lösningar och system utvecklas av hantverkare för hantverkare. Läs mer: https://www.hantverksdata.se/


Kontaktpersoner

David Alehed
Marknad
David Alehed